Supervison er et fagligt læringsrum samt en udviklingsmetode, der skal understøtte udviklingen og øge kvaliteten i den praktiske udøvelse af ens daglige arbejde med mennesker.
Når supervision fungerer, vil det højne den faglige kvalitet samt ligeledes have en forebyggende virkning ift. de kendte belastninger, der kan opstå i arbejdet med mennesker; herunder omsorgstræthed; sekundær traumatisering samt dehumaisering. Det er essentielt, at der under supervision skabes et trygt forum, hvor supervisanden får mulighed for at reflektere over egen praksis. Dette er en forudsætning for at supervisanden, med supervisors og evt. medsupervisanders medreflektion og støtte, kan opnå nye forståelser og opdage nye perspektiver og derigennem bidrage til faglig udvikling.
Det kan dog også være nødvendigt at berøre personlige forhold, idet det i nogle tilfælde kan have betydning for
opgaveløsningen. Supervisionen vil derfor typisk indeholde både sagsspecifikke og personlige temaer, men kan også indeholde overordnede faglige temaer. Supervisionen vil dog altid indeholde en forventingsafstemning hvor både indhold og metode i supervisionen bliver tilrettelagt, således at det passer til det enkelte individ eller gruppens behov.
Supervisionen vil som udgangspunkt tage udgangspunkt i en psykodynamisk tænkning, men der vil også anvendes andre metoder og tænkning; herunder systemisk narrativt, det mentaliseringsbaserede, neuroaffektive samt tilknytningsteoretiske.
Jeg tilbyder at komme til arbejdspladsen for at supervisere. Supervisionen kan være individuelt eller i gruppe.
Kontakt mig endelig, hvis du har spørgsmål eller ønsker at høre mere.
Copyright © All Rights Reserved